A használt és újrafutózott gumiké a jövő, avagy a válság megoldása

Feltehetjük a kérdést, hogy mik a használt gumik előnyei, de sok indokot nem fogunk találni, egy azonban kétség kívül meggyőző érv lehet és ez az áruk. Az elérhetőbb ár gyakran a használt illetve az újrafutózott gumik vásárlása irányába dönti a mérleget. A Németországból elterjedt gumi felújítási módszer az újra futózás mára egész Európában utat tört magának.

A futózott gumik Európai Uniós szabvány szerint kerülnek felújításra így alkalmasak nemzetközi útvonalakra nyugati országokban is. Látszatra és minőségben teljesen megegyeznek az újjal, egyetlen különbség csak az ár illetve minimális futásteljesítmény. Míg egy új, jó minőségű gumi 240.000 km-t fut ezek, ennek 80%-a kb. 200.000 km után cserére szorulnak.

 

 

Az eljárás a gumik bevizsgálásával kezdődik 9 bar nyomás alatt. Ezután majdnem drótig csiszolják a futófelületet, egészen a butil rétegig, hogy teret adjanak az újraépített teljesen új gumirétegnek, mely egy speciális vulkanizáló henger segítségével kerül a felületre. A használt gumik vásárlása gyakran a legjobb döntésnek bizonyul, de érdemes figyelmesen választanunk és profikra bíznunk ezek bevizsgálását.

 

 

Bármely megoldást is választjuk mindenképpen érdemes az ország legnagyobb használt-gumikereskedőjéhez fordulnunk a Somogyi Gumiszervízhez. Bővebb információ a www.somogyi-gumi.hu weboldalon vagy +36 (30) 689-3189-es telefonszámon.

Kapcsolódó oldal: http://somogyi-gumi.hu

view counter
>